Prunus laurocerasus caucasica

Prunus laurocerasus caucasica

Een van de verschillende rassen laurierhaag die u in uw tuin aan kunt planten is de zogenaamde caucasica, voluit prunus laurocerasus caucasica. Zoals de naam zegt groeit deze plan oorspronkelijk in de Kaukasus, maar ze is ook te bewonderen in Turkije, de Balkanlanden en rondom de Kaspische zee. Daarnaast is deze struik in heel veel Nederlandse en Belgische tuinen als haagplant te vinden.

werk1
werk2
werk3
werk4

Laurierhaag caucasica

De prunus caucasica is heel geschikt als haagplant. De plant komt uit gebieden met mooie zomers maar frisse winters. Daarom is ze zowel tegen koude als volle zon bestand. In heel strenge winters kan er wel eens vorstschade optreden, maar daar herstelt deze laurierhaag goed van. In het voorjaar bloeit de prunus laurocerasus caucasica, dan verschijnt er een mooie witte bloesem. Als de plant vroeg gesnoeid wordt moet u deze bloei echter missen.

De langwerpige bladeren vormen een prachtige dichte heg die uw tuin de nodige privacy geeft, zeker als u de caucasica hoog laat groeien. Deze laurierhaag kan behoorlijk hoog worden, het is niet uitzonderlijk als deze plant de drie meter overschrijdt. Voor een goede groei is een standplaats in de luwte wel een pré, als de caucasica in de wind staat zal hij iets minder goed groeien. Kijk ook bij andere soorten laurierkers.

Prunus laurocerasus caucasica onderhouden

De laurierkers is een snelgroeiende haagplant. De caucasica is geen uitzondering, ook deze laurierhaag groeit hard en moet daarom regelmatig gesnoeid worden om overwoekering te voorkomen. Het is een sterke plant die na een snoeibeurt snel weer herstelt. Als u iets te enthousiast te werk bent gegaan hoeft u zich geen zorgen te maken, de laurierkers zal zich wel weer herstellen. Alleen tijdens vorst kunt u de plant beter niet snoeien, dat zorgt voor vervelende schade.

Laurierhagen bij Haagplanten.net

Laurier HerbergiiLaurier Herbergii

Laurier Otto LuykenLaurier Otto Luyken

Laurier RotundifoliaLaurier Rotundifolia

Laurier CaucasicaLaurier Caucasica

Bekijk producten

Caucasica kopen

De prunus laurocerasus caucasica is ook te koop in de webshop van haagplanten.net, de specialist waar wij mee samenwerken. Haagplanten.net zorgt voor de afbeeldingen op deze site. De informatie die u bij ons vindt kan zeker van pas komen als u op haagplanten.net een plant uitzoekt. Uiteraard vindt u ook de caucasica terug in hun assortiment. U kunt online een laurier kopen, dan bezorgen zij uw laurierhaag bij u thuis!