Laurierkers vergeleken

Laurierkers vergeleken

De laurierkers, of kortweg laurier, is één van de eerste groenblijvende hagen die in ons land werd geïntroduceerd. Het is dus een uitheemse soort, maar wel eentje die zich goed heeft weten aan te passen aan het Nederlandse klimaat.

Laurier HerbergiiLaurier Herbergii

Laurier Otto LuykenLaurier Otto Luyken

Laurier RotundifoliaLaurier Rotundifolia

Laurier CaucasicaLaurier Caucasica

Een daling van de temperatuur in de winter en de regenbuien waar ons land vaak door geteisterd wordt kunnen de laurierkers niet klein krijgen. Toch heeft de laurierkers concurrentie van vele andere, wintergroene haagplanten die goed in ons klimaat passen. Wat maakt de laurierkers dan zo bijzonder? Hieronder wordt de Laurierkers vergeleken met enkele andere, populaire wintergroene haagplanten.

Eigenschappen laurierkers

Eigenschappen laurierkers

Naast een uitstekend aanpassingsvermogen beschikt de laurierkers nog over andere positieve eigenschappen. De laurierkers groeit snel, zeker zo’n 40 centimeter per jaar. Omdat hij ook nog eens in de breedte groeit zal hij naar verloop van tijd een hoge, zichtdichte haag gaan vormen. Heeft u behoefte aan wat privacy wanneer u in de tuin zit, dan is dit zeker een groot voordeel. De laurierkers moet wel regelmatig gesnoeid worden, maar gelukkig is dit relatief eenvoudig en ook voor beginnende tuiniers geen enorme uitdaging. Tenslotte heeft de laurierkers prachtig, langwerpig, glanzend blad. Het is een aantrekkelijke haag voor menig insect en vogel en brengt daarmee wat leven in de tuin.
Onderscheid andere wintergroene haagplanten

Onderscheid andere wintergroene haagplanten

Als u op zoek bent naar een haag waar u niet zoveel werk aan heeft, dan kunt u beter kiezen voor de buxus sempervirens of de Japanse hulst. Deze haagplanten groeien langzaam en hoeven dus ook niet vaker dan één keer per jaar gesnoeid te worden. Ook zijn zij qua uiterlijk wat ingetogener. Coniferenhagen zijn snelle groeiers die er helemaal voor zorgen dat uw tuin afgeschermd is van de buitenwereld, dus gegarandeerd voor privacy zorgen. De rododendron en de sneeuwbal bloeien in vergelijking met de laurierkers uitbundig, mocht u meer een fan zijn van spectaculaire, informele hagen. U ziet in ieder geval dat al uw tuinwensen vervuld kunnen worden wanneer u kiest voor een wintergroene haagplant.
Laurierkers en andere wintergroene haagplanten online kopen

Laurierkers en andere wintergroene haagplanten online kopen

Tegenwoordig is alles te koop via het internet, dus ook haagplanten. Er zijn meerdere webshops voor haagplanten te vinden via internet, maar wij raden Haagplanten.net aan, een webshop waar wij met plezier mee samenwerken. Daar vindt u de door ons genoemde wintergroene haagplanten terug en nog een heleboel andere prachtige soorten. Met de door ons verstrekte informatie is het voor u makkelijker om de juiste haagplant voor in uw tuin te vinden. Ook de foto’s die op laurierhaag.com staan komen van Haagplanten.net af. U kunt vervolgens direct naar de webshop van Haagplanten.net om een bestelling te plaatsen! Haagplanten.net levert haagplanten van hoge kwaliteit voor een goede prijs, zoals u zult zien. Dus bezoek snel de webshop!