Prunus laurocerasus

Prunus laurocerasus

De Latijnse naam prunus laurocerasus betekent letterlijk gewoon “laurierkers”, met daarvoor de geslachtsnaam “prunus”. Onder dat geslacht vallen vele kersenbomen, maar ook de pruim hoort hierbij. De prunus laurocerasus is vooral geschikt voor mooie laurierhagen, de besjes zijn voor mensen niet te eten. Vogels lusten ze wel graag en met een laurierhaag zal uw tuin dan ook zeker populairder worden bij de vogels in de buurt

werk1
werk2
werk3
werk4

Prunus laurocerasus soorten

De prunus laurocerasus groeit oorspronkelijk in het Middellandse Zeegebied. Daar is de plant nog steeds in het wild aan te treffen. Het zachte mediterrane klimaat heeft soms toch koude winters, maar daar is de laurierkers goed op voorbereid. Die eigenschap maakt de plant ook geschikt voor de wat koelere delen van Europa. Bij ons wordt de plant al eeuwen in tuinen en parken aangeplant, maar bijvoorbeeld ook op kerkhoven. De plant blijft het hele jaar door groen en is daarom een populaire verschijning

Er zijn in de loop der tijd verschillende soorten van de laurier gecultiveerd die bijzonder geschikt zijn voor heggen en erfafscheidingen. Laurierhagen zijn niet meer weg te denken uit de tuinen in onze steden en dorpen. De prunus laurocerasus caucasica bijvoorbeeld, met zijn smalle bladeren en intense kleur, is op veel plaatsen te bewonderen. Andere bekende soorten zijn de rotundifolia, met brede bladeren, en de prunus laurocerasus novita, die uiterlijk lijkt op de rotundifolia maar minder vatbaar is voor ziektes.

Prunus laurocerasus soorten

Planten en snoeien

Een laurierhaag kunt u eigenlijk het hele jaar door planten, alleen niet als het vriest. Hetzelfde geldt voor het snoeien van de laurierkers. De struik is makkelijk te planten en makkelijk te onderhouden. Op laurierhaag.com vindt u meer informatie over het planten en snoeien van de verschillende soorten laurierkers. Kijk rustig rond op onze website, zo komt u alles te weten over laurierhagen.

Laurierhagen bij Haagplanten.net

laurier herbergiiLaurier Herbergii

laurier otto luykenLaurier Otto Luyken

laurier-rotundifoliaLaurier Rotundifolia

laurier-caucasicaLaurier Caucasica

Bekijk producten

Prunus laurocerasus kopen

Laurier kopen kan ook online. De opkomst van het internet heeft ook de plantenmarkt veranderd. Wij werken samen met de webshop haagplanten.net, een professionele webshop die verschillende haagplanten levert. Uiteraard ontbreekt de laurierhaag niet in hun assortiment. Neem gerust een kijkje in de webshop. De informatie die u op deze site vindt kunt u weer gebruiken om daar de juiste keuze te maken.