Laurierkers ‘Etna’

Laurierkers ‘Etna’


Bestaat de perfecte laurierhaag? Wij denken van wel. De perfecte laurierhaag combineert de beste eigenschappen van alle laurierhagen met elkaar. Wij denken deze laurierhaag gevonden te hebben in de Laurierkers ‘Etna’. De naam alleen al is bijzonder. Niet voor niets draagt deze laurierkers de naam van de beroemde Italiaanse vulkaan: de uitloop van nieuw blad is rood.

Het doet denken aan lava die uit een vulkaan komt stromen. Het volwassen blad is wel weer groen. Kunt u zich voorstellen hoe spectaculair de laurierkers ‘Etna’ eruitziet in het groeiseizoen! Waarom zou u deze laurierkers niet een mooi plekje willen geven in uw tuin?


Laurierkers ‘Etna’ in de tuin

Zoals de meeste laurierhagen is ook de laurierkers ‘Etna’ een sterke haagplant, die zich aan de meeste bodemtypes kan aanpassen. Geef haar alleen niet te veel water, want daar kan ze slecht tegen. Bijzonder aan de laurierhaag ‘Etna’ is dat zij ontzettend goed tegen droogte, kou en vervuiling kan, beter nog dan de laurierkers ‘Zabeliana’. Dit betekent dat ze ook in een stedelijke omgeving goed tot haar recht komt. De laurierkers ‘Etna’ is de ideale haagplant om een hoge, zichtdichte haag mee te creëren: ze wordt maar liefst twee meter hoog. Ze moet één a twee keer per jaar gesnoeid worden om te voorkomen dat ze te breed wordt.

heggenschaar title=
werk3
de snoeischaar
werk4

De laurierkers ‘Etna’ kunt u het beste snoeien met een kleine handschaar, waarmee u voorzichtig de takken door kunt knippen. Het blad moet u met rust laten, anders gaat uw haag er lelijk uitzien, met half doorgeknipte bladeren. Snoeien is noodzakelijk om uw laurierkers ‘Etna’ gezond te houden en bevordert bovendien de groei van het blad. Als uw laurierkers ‘Etna’ te hoog wordt kun je haar tot ongeveer vijftig centimeter boven de grond terugsnoeien, ze zal zich snel herstellen. Pas op voor de bladeren en vruchtjes van de laurierkers ‘Etna’, deze zijn giftig! Draag dus altijd handschoenen tijdens het snoeien en hou huisdieren en kleine kinderen uit de buurt van je laurierhaag.

Laurierkers ‘Etna’ online kopen

Laurierkers ‘Etna’ online kopen

Tegenwoordig is haagplanten kopen zoveel makkelijker, met de opkomst van internetwinkelen. Er zijn verschillende webshops die de laurierkers ‘Etna’ verkopen, onder andere die van Haagplanten.nl. Daar kunt u haagplanten voor een lage prijs aanschaffen. Klikt u op één van de links die op onze site te vinden is, dan komt u vanzelf in de webshop terecht. Op onze site kunt u geen haagplanten bestellen, maar wel vindt u ontzettend veel informatie over laurierhagen: van het planten tot het snoeien, we begeleiden u van begin tot einde. Dat is de service die wij u kunnen leveren! Voor vragen en opmerkingen kunt u ook altijd bij ons terecht, dat vinden wij alleen maar leuk: hoe meer liefhebbers, hoe beter.