Prunus laurocerasus novita

Prunus laurocerasus novita

Eén van de sterkste soorten van de populaire laurierkers is de novita, voluit prunus laorocerasus novita. Deze laurierhaag laat zich in het kort als een verbeterde versie van de bekendere laurier rotundifolia omschrijven. Hij heeft grofweg dezelfde goede eigenschappen, maar net iets meer: beter bestand tegen ziektes, weerbaarder tegen kou, nog dieper van kleur. Het is dan ook niet verrassend dat de novita hard bezig is uit te groeien tot de populairste laurierhaag.

Laurier sfeer

Laurierhaag novita

De laurierhaag novita past heel goed in tuinen in onze streken. Hoewel de laurierkers van oorsprong in een wat warmer klimaat groeit, gedijt de struik heel goed in Nederland en België. De novita is zeer winterhard en zal van eventuele vorstschade snel herstellen. Ook is deze laurier goed gewapend tegen ziektes als hagelschot en meeldauw. Al deze eigenschappen maken de prunus laurocerasus novita een heel geschikte haagplant.

Een laurierhaag novita heeft een prachtige glanzend groene kleur. Ook in de winter behoudt deze plant haar mooie kleur. Zo heeft uw tuin het hele jaar door een prettige, levendige uitstraling. De stevige eivormige bladeren vormen samen een mooie dichte heg. In het najaar groeien er besjes in uw struik die door vogels worden gegeten. In het voorjaar is er een mooie bloesem. Van deze heg heeft u het hele jaar door plezier.

Novita verzorgen

De prunus laurocerasus novita heeft niet heel veel aandacht nodig. Omdat het zo’n sterke haagplant is hoeft u weinig te investeren in bestrijding of bemesting. Ook koud winterweer verdraagt deze laurierhaag zonder problemen. Het enige dat wel regelmatig moet gebeuren is snoeien. De laurierhaag novita is een snel groeiende haagplant die in toom gehouden moet worden. U kunt de novita het hele jaar door snoeien, behalve tijdens vorst. Meestal wordt deze struik in de lente gesnoeid. Lees hier ook meer over laurier snoeien.

Laurierhagen bij Haagplanten.net

Laurier HerbergiiLaurier Herbergii

Laurier Otto LuykenLaurier Otto Luyken

Laurier RotundifoliaLaurier Rotundifolia

Laurier CaucasicaLaurier Caucasica

Bekijk producten

Novita kopen

Wilt u een prunus laurocerasus novita kopen? Dit kan tegenwoordig ook heel goed op internet. Laurierhaag.com werkt samen met de bekende webwinkel van haagplanten.net. In deze webshop vindt u veel verschillende haagplanten, waaronder ook een flink aantal laurierhagen. Uiteraard is ook de laurierhaag novita te koop in de webwinkel. We bevelen u haagplanten.net graag aan!