Laurierkers ‘Genolia’®

Laurierkers ‘Genolia’®

Het is ons van Laurierhaag.com welbekend dat laurierhagen snelle groeiers zijn die flink de breedte in kunnen groeien. Fijn wanneer u behoefte heeft aan een zichtdichte haag die voor wat privacy in de tuin zorgt, maar minder prettig wanneer u de ruimte er niet voor heeft. Gelukkig hoeft u de laurierkers als soort niet direct op te geven, want er zijn ook zeker soorten die wél geschikt zijn voor kleinere tuinen. Een voorbeeld van een dergelijke soort is de Laurierkers ‘Genolia’®. Hieronder wat meer informatie over wat u kunt verwachten wanneer u deze laurierkers in uw tuin plant en hoe u haar het beste kunt verzorgen.


Laurierkers ‘Genolia’® als haag

Net zoals de meeste laurierhagen is ook de ‘Genolia® een ijzersterke haagplant die zich uitstekend kan aanpassen aan de meeste omstandigheden. Het enige wat ze echt niet kan verdragen is een kalkrijke bodem. Het verschil is dat ze niet in de breedte groeit, zoals bijvoorbeeld de laurierkers ‘Rotundifolia’, maar met opgaande takken, dus omhoog. Dit betekent dat de ‘Genolia’® smal is, maar toch ook heel dicht. Wanneer u op zoek bent naar een manier om privacy te creëren in uw tuin, is het misschien verstandig om de laurierkers ‘Genolia’® te planten.


Zoals alle laurierkersen groeit de laurierkers ‘Genolia’® razendsnel. Voor u is dit belangrijk om te weten, want u zult zeker één keer per jaar de snoeischaar erbij moeten pakken. De lente en de herfst zijn hiervoor de beste tijden, aangezien u dan net voor of na het groeiseizoen zit. Snoeien van laurierhagen is vrij eenvoudig en bij de laurierkers ‘Genolia’® is dat zeker het geval. Ze kan ver teruggesnoeid worden, tot wel veertig centimeter boven de grond, dus als u per ongeluk te veel takken wegsnoeit zal dat geen grote invloed hebben op de groei. Pas wel op met het blad en de besjes, deze zijn giftig! Draag voor de zekerheid handschoenen tijdens het snoeien.

Laurierkers ‘Genolia’® online kopen

Laurierkers ‘Genolia’® online kopen

Bent u overtuigd geraakt van het feit dat u een laurierkers ‘Genolia’® in uw tuin moet planten? Door op de links op onze site te klikken, komt u in de webshop van Haagplanten.nl terecht, een site waar ook echt haagplanten worden verkocht. Wij werken nauw samen met deze webshop en verwijzen onze bezoekers graag naar hen door. Voor vragen over laurierhagen moet u echter wel bij ons zijn, want wij zijn sinds jaar en dag experts op het gebied van deze prachtige haagplanten. Alles wat u moet weten over de laurierkers en de verschillende soorten die tot deze familie behoren is op onze site te vinden. Handig om even door te nemen voordat u een aankoop doet, anders weet u niet wat u misschien in huis haalt. Wij helpen u graag!