Laurierhaag kopen

Laurierhaag kopen

Wanneer u na lang beraad definitief besloten heeft een laurierhaag te nemen, volgt nog het aanschaffen. Dit kan lastig zijn – de meeste tuincentra hebben niet alle lauriervarianten in het assortiment. Daarnaast is het vervoeren van meerdere grote planten voor veel mensen niet te doen.

laurier-herbergii

Laurier Herbergii

laurier-otto-luyken

Laurier Otto Luyken

laurier-rotundifolia

Laurier Rotundifolia

laurier-caucasica

Laurier Caucasica

En laurierhaag online bestellen en aan huis laten bezorgen kan daarom een uitkomst zijn. Het enige nadeel is dat u niet de planten in het echt kan bekijken voordat u bestelt. Misschien wel de belangrijkste factor is de kwaliteit van de planten. Let erop dat u bij een betrouwbare winkel koopt (online of niet) die contact heeft met goede kwekerijen. U heeft natuurlijk niets aan planten waar van alles mis mee is.
laurierhaag-planten

Laurierhaag planten

Bij het aanschaffen van een haag, moet u weten hoeveel planten u nodig heeft per strekkende meter. Dit kan sterk verschillen tussen planten – zelfs tussen cultivars van één plant. Bij laurierkers is dit niet anders. De kleinere cultivars vereisen meer planten per strekkende meter dan de grotere, bredere varianten. Een laurierkers planten kan het best in de periode september-oktober of maart-april. Maar zolang er geen sprake is van vorst of ernstige droogte, kan er op alle momenten in het jaar wel geplant worden.

Tijdens het seizoen zullen er planten met blote wortel beschikbaar zijn. Blote wortel is de voordeligste optie en kent geen nadelen, maar moet wel gelijk geplant worden. Planten kunnen ook met kluit geleverd worden, deze kunt u gerust een paar dagen laten staan voor het planten, mits de kluit nat blijft. Buiten het seizoen kunt u laurierkers evengoed bestellen, maar dan in potten. Dit is wel de kostbaarste optie.

Laurierhagen zullen het best kunnen groeien op grond die rijk aan voedingsstoffen is, oftewel humusrijke grond. Om dit te garanderen, kunt u bij het planten gebruik maken van compost. Dit is echter niet noodzakelijk – laurier kan zich ook zonder extra’s prima redden.
Laurierkers kopen?

Laurierhaag online

Haagplanten online kopen behoort zoals gezegd tot de mogelijkheden. Veel mensen kiezen hiervoor vanwege het gemak. Gelukkig zijn er diverse webwinkels die goede kwaliteit planten kunnen leveren. Let erop dat de webshop waar u bestelt goede voorwaarden en service heeft. Wanneer zij contact hebben met een goede kwekerij en rechtstreeks van de kweker bij u aan huis leveren, dan is dat het beste. Laurierhaag.com is in het leven geroepen om u te helpen met uw keuze voor een laurierhaag. Kijk dus maar rond welke opties wij voor u op een rijtje hebben gezet.